Beleggen app

Aandelen kopen: de beste tips voor het handelen in aandelen

Het kopen van aandelen belooft hoge winsten. In de afgelopen 30 jaar hebben beleggers met DAX-aandelen een gemiddeld rendement van 7,2 procent per jaar weten te behalen. Als u ook aandelen wilt kopen en er winst mee wilt maken, moet u de belangrijkste regels voor het kopen van effecten kennen – daarvoor zijn er belangrijke aanbevelingen voor u!

Succesvolle beleggers behalen op de beurs een rendement van meer dan 10 procent per jaar. Het geheim van uw succes: bij het kopen van aandelen legt u nooit al uw eieren in één mand en spreidt u uw risico over meerdere effecten uit verschillende sectoren. Daarnaast kopen ze alleen aandelen in zorgvuldig geselecteerde bedrijven met een overtuigend businessmodel en veelbelovende toekomstperspectieven. In deze gids leggen we uit hoe u succesvol aandelen kunt kopen en met welke basisregels u rekening moet houden bij het kopen van aandelen.

Waarom aandelen kopen?

De vraag “Waarom aandelen kopen?” is snel beantwoord: er is geen alternatief voor het kopen van aandelen en andere effecten bij het opbouwen van vermogen. In tijden van lage rente bieden aandelen wat bijvoorbeeld spaarrekeningen niet meer kunnen bieden: rendement. Met aandelen kunt u dus meer mogelijkheden creëren voor uw vermogensopbouw en bijvoorbeeld uw oudedagsvoorziening oppoetsen. Maar waar moet ik als beginner op letten bij het handelen in effecten? Hoe belangrijk is de aandelenkoers bij het betreden en verlaten van de aandelenmarkt? Hoe kan ik mijn geld beleggen zodat het groeit? Iedereen die iets aan de hoge kant heeft en meer wil dan de magere rente op de lopende rekening stelt deze vragen. Historisch gezien is het kopen van aandelen een lucratieve bezigheid. Beleggers die al meer dan 30 jaar (periode van 1989 tot 2018) in de DAX hadden geïnvesteerd, konden alleen al in 14 jaar een rendement van meer dan 20 procent per jaar opstrijken. De DAX heeft echter in drie jaar tijd ook meer dan 20 procent verloren. Gemiddeld was het jaarlijkse rendement op de DAX 7,2 procent per jaar, ondanks soms heftige ups en downs.

Onder andere een systematische beleggingsstrategie draagt ​​bij aan uw succes in de aandelenhandel. Oriënteer u bijvoorbeeld op de strategieën van de legendarische investeerders Warren Buffett, George Soros of Peter Lynch. Als u wilt beginnen met handelen in aandelen, kunt u uw aandelenhandel ook baseren op de ene of de andere beurswijsheid. Met zinnen als “Laat winsten lopen, verliezen beperken”, kunnen minder ervaren aandelenkopers of nieuwkomers op de beurs de belangrijkste basisregels van aandelenhandel leren kennen en beter internaliseren.

Of u nu bij het handelen in aandelen wilt vertrouwen op de wijsheid van sterinvesteerders, in ieder geval alleen geld op de aandelenmarkt beleggen waar u op middellange termijn zonder kunt. Dit is de enige manier om de koersdalingen die op de beurs onvermijdelijk zijn, comfortabel uit te zitten. Aan de andere kant, als u kapitaal gebruikt voor de aandelenhandel dat u slechts enkele maanden later nodig heeft, kunt u snel gedwongen worden om uw aandelen te verkopen, in het ergste geval tegen ongunstige prijzen.

Plan bij het handelen in aandelen met een lange beleggingshorizon, mogelijk tot aan uw pensionering. Naarmate de pensionering nadert, moet u het aandeel risicovolle beleggingen geleidelijk verminderen. Het kapitaal dat ze nodig hebben om hun pensioen te verhogen, trekken ze geleidelijk over een langere periode uit de beurs – en beleggen het in veilige en minder volatiele beleggingsvormen. Zodra u het globale plan voor vermogensopbouw hebt voltooid, kunt u beginnen met handelen in aandelen.

Hoe koop ik aandelen?

Beleggers kunnen de order tot aankoop van aandelen meestal persoonlijk plaatsen via een adviseur bij hun huisbank of per telefoon, e-mail of fax. Bij online brokers of directe banken voert u de effectenopdracht eenvoudig online in. Ook een beleggen app, die veel brokers en banken ter beschikking stellen, is een voordeel van onze moderne tijd.