Blender

Blender versus keukenmachine – welke moet u kopen?

Blenders en foodprocessor nemen de druk weg bij het bereiden van voedsel, maar welke moet je gebruiken voor dagelijkse taken?Naarmate keukenmachines en blenders multifunctioneler worden, kan het moeilijk zijn om te weten tot welke je je moet wenden en komen er bliksembehoeften. Niet alleen hebben veel keukenmachines messen die fijn kunnen mixen, maar krachtigere blenders kunnen ook moeilijkere haktaken aan. Hoewel de modellen kunnen verschillen, laten we de twee vergelijken en kijken hoe ze zich in het algemeen opstapelen.

Hoe werken blenders en keukenmachines?

De gemiddelde blender is de afgelopen jaren geëvolueerd, van het kunnen verwerken van voornamelijk vloeibare taken tot het opnemen van fruit, groenten, ijs, zaden en noten. Veel hiervan is te danken aan hardere, scherpere messen, evenals krachtige motoren en kannen die een draaikolk creëren om voedsel naar de messen te verplaatsen. Speciale programma’s zijn ook gebruikelijker geworden, wat betekent dat u in plaats van handmatig een blender te pulseren om bijvoorbeeld ijs te crushen, een programma kunt selecteren en uitvoeren.

Het andere grote verschil zijn de accessoires – op verschillende modellen vind je een pilon om bevroren brokken op de blenderbladen te duwen, waardoor desserts zoals sorbet en ijs kunnen worden bereid, terwijl sommige blenders verschillende messen hebben voor het malen en malen van zaden en koffie.

Keukenmachines werken net zoals ze altijd hebben gedaan – met een of twee kommen met messen of roterende schijven voor het snijden en hakken. Het grootste verschil zit hier op het gebied van gereedschap, wat inhoudt dat velen naast bodems ook veel kunnen julienne of chips snijden, kloppen met een slagschijf of opzetstuk, het deeg kneden en zelfs de aardappelen draaien om ze te schillen. De ingebouwde weegschaal op sommige modellen is goed voor het meten en mengen in dezelfde kom, waardoor je sneller cakebeslag en koekjesbeslag maakt.

Smoothies en drankjes

Hoewel je technisch gezien een smoothie in een keukenmachine zou kunnen maken, zijn al die jongens – perenzaden, fruitvezels, spinaziespikkels – waarschijnlijk aanwezig, waardoor het een meer gestructureerde drank wordt. Voor de zachtste smoothies is slechts één blender voldoende, en bij voorkeur een met een vooraf ingesteld programma met variabele snelheid om ervoor te zorgen dat er geen enkele hap overblijft.

Een blender is ook handiger voor dit soort werk. Ze zijn gemakkelijker uit te schenken, stapelen de ingrediënten op elkaar zodat ze in de juiste volgorde staan ​​- veel vloeistof aan de onderkant om de draaikolk te creëren, met het zwaardere ijs bovenaan om de rest naar beneden te duwen – en minder rommel wanneer je ze verwijdert de omslag . Velen worden zelfs nu geleverd met een reisbeker, zodat je je koele drank kunt mixen en matchen.

Soep

Als je een dunne soep wilt, is een blender je vriend, omdat deze vloeistoffen efficiënter kan verwerken. Het is voldoende om de handleiding van een blender zorgvuldig te lezen, aangezien velen niet tegen hete vloeistoffen kunnen. Sommige modellen kunnen hete vloeistoffen bevatten, terwijl andere zelfs een soepmodus hebben die wrijving gebruikt om ingrediënten te verwarmen. Als je tijdens het koken hete ingrediënten wilt mixen, heb je een staafmixer nodig.

Groenten en vlees bereiden

Terwijl sommige blenders een aparte kleine container hebben die versnippert of, op professionele modellen, het hakken in de kan laat drogen zonder vloeistof toe te voegen, is een keukenmachine de beste keuze voor de meest scherpe en scherpe randen. Dit komt omdat de messen plat zijn en ontworpen voor gelijkmatige resultaten, in tegenstelling tot een blender waar de messen schuin staan ​​en voedsel minder bewegingsvrijheid heeft. Een keukenmachine is ook makkelijker te schrapen omdat de messen uitneembaar zijn en er meer mogelijkheden zijn dan grof hakken, zoals verschillende diktes voor snijden en raspen.

Noedels

Welk apparaat je zoekt hangt af van het recept. Dunnere mixen zoals pannenkoeken- en wafelbeslag maak je eenvoudig in een blender en keukenmachine. Voor dikker beslag, zoals cakemixen, is een keukenmachine misschien de beste keuze, hoewel een professionele blender in staat moet zijn om alle klontjes te verwerken met behulp van een potty.ilon. Voor pasta heb je een keukenmachine nodig, vooral voor zware mixen zoals koekjesdeeg. Niet alleen omdat er meer ruimte in de kom is om de inhoud te combineren, maar ook omdat het mes van een keukenmachine geweldig is om koude stukjes boter en noten door te kloppen.

Machines zijn meestal uitgerust met een deegmes dat is ontworpen om snel deeg te mengen en te kneden door te trekken en te scheuren in plaats van te snijden.