Mierenboerderij

Mierenboerderij voor beginners – Hoe mieren te houden

Fascinerende inzichten in een ondergrondse wereld Mieren zijn nuttige insecten die bescherming nodig hebben. Als ze echter de menselijke vier muren overwinnen, stopt het begrip vaak. De meeste mensen beschouwen ze dan als ongedierte en willen de mieren bestrijden. Hoe dan ook, mieren zijn fascinerende dieren. Het is de moeite waard om ze beter te leren kennen. Helaas zijn de hardwerkende rupsen slechts in beperkte mate in het wild te observeren, omdat de binnenkant van hun nest voor onze ogen verborgen blijft. Een mierenboerderij (formicarium) biedt een interessant inzicht.

Met een mierenboerderij komt de kijker op soortgebonden wijze dichter bij de drukte in de kern van de mierenkolonie. Mieren houden is niet moeilijk, maar het kost veel tijd en vraagt ​​veel verantwoordelijkheid. Het zijn tenslotte levende wezens die moeten worden verzorgd en gevoed. Het runnen van een mierenboerderij is een spannende hobby die interessante inzichten geeft in het leven van deze fascinerende insecten.

De klassieke mierenboerderij voor beginners

Over het algemeen wordt elke kunstmatig gecreëerde wereld voor het observeren van mieren een “formicarium” genoemd. De bekendste vorm van formicarium is de rechtopstaande mierenboerderij van glas of plexiglas. Afhankelijk van de inspanning en grootte kost een huisvesting 10 tot 30 euro. Daarnaast is er een arena, drankjes, schaal, granulaat, zand-klei mengsel, gereedschap en extra componenten.

Hoeveel kost een mierenboerderij?

Veel winkels bieden starterssets aan met alle benodigde onderdelen om een ​​formicarium in te richten. Een starterspakket voor een mierenboerderij is verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen en kost tussen de 50 en ongeveer 180 euro. Het kopen van een met gel gevulde mierenboerderij wordt niet aanbevolen. Hoewel de dieren hier bijzonder goed te observeren zijn, bederft de gel gemakkelijk. Bovendien lijken niet alle mierensoorten zich er prettig in te voelen. Sommigen overlijden zelfs na lange tijd in en op de speciale gel te hebben geleefd.