Parasol

Stoplichtparasols – de hangende zonwering

Als de zon weer gloeiend heet is, waar kun je dan gezellig koffie drinken in de tuin, een boek lezen of gewoon een dutje doen? Het antwoord is simpel: onder een parasol. Maar het is niet zo eenvoudig om de juiste te vinden. De keuze is geweldig. De parasolkenner maakt onderscheid tussen verschillende soorten, die geschikt zijn voor zeer verschillende eisen. Hieronder presenteren wij zeer bijzondere modellen: de stoplichtparasols. Lees meer over hun voordelen en waar u op moet letten bij het kopen.

Parasol in de vorm van een stoplicht – veel schaduw in de tuin Een fundamenteel verschil bij parasols is de positie van hun voet. Want naast de bekende modellen met een middenpaal zijn er de stoplichtparasols, waarbij de parasol aan het uiteinde van de mast wordt bevestigd. Omdat de stand in een gebogen vorm loopt, ligt de gelijknamige associatie met een stoplichtsysteem voor de hand. Het voordeel van dit type parasolophanging is dat het gehele parasoloppervlak gebruikt kan worden en niet onderbroken wordt door een centrale paal. Zo vinden de eettafelset en grotere tuinmeubelen hun plek onder het stoplichtzonnescherm zonder dat de mast in de weg zit. Maar ook voor kleinere ruimtes is een parasol in de vorm van een verkeerslicht geschikt. De parasol wordt geopend met behulp van een slinger aan de mast, waarmee de parasol langzaam op zijn plaats wordt gebracht. Om de stoplichtparasols, groot of klein, stabiel te houden, zelfs bij harde wind, raden we aan om de basis te verzwaren met stenen platen.

De eenvoudige bediening en het volledige bruikbare oppervlak van de parasol maken de vrijdragende parasol tot een populaire zonwering. Deze bijzondere parasols zijn erg trendy. Steeds meer fabrikanten presenteren stijlvolle modellen en geven u de keuze tussen verschillende verkeerslichtparasolvormen. Of u nu kiest voor een rechthoekig, rond of achthoekig model, u krijgt altijd de beste zonwering. Trendy kleuren zorgen voor mooie kleuraccenten die prachtig harmoniëren met het groen van het gazon en de kleurrijke bloemen in de tuin of op het balkon.

Waar moet u op letten bij het kopen van stoplichtparasols?

Voordat u een stoplichtparasol koopt, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Allereerst moet u zich bewust zijn van de beschikbare ruimte in uw tuin en vervolgens de schermgrootte kiezen. Wat er onder deze parasol komt te staan, speelt ook een rol bij de beslissing. Als de stoplichtparasol rechthoekig is, kan een groter gebied worden beschermd tegen de zon dan bij modellen met een ronde parasol. Lees meer over de UV-bescherming en weersbestendigheid van de hoes. Zorg er ook voor dat de standaard groot genoeg is voor het gewicht en de grootte van de parasol, zodat deze bestand is tegen harde wind.

De stoplichtparasol “Samos” van Schneider

Er is een grote keuze aan stoplichtparasols. Een voorbeeld dat aan alle belangrijke criteria voor parasols voldoet, is de zweefparasol “Samos” van Schneider. Het wordt gekenmerkt door een perfecte combinatie van stabiliteit, eenvoudige bediening en stijl. Een hele zitgroep kan comfortabel onder de parasol met een diameter van drie meter worden ondergebracht. De bekleding is weerbestendig, waterafstotend en heeft een effectieve UV-bescherming volgens de Australisch-Nieuw-Zeelandse normen. De parasol kan 360° worden gedraaid en aangepast aan de stand van de zon zonder dat u uw voetpositie hoeft te veranderen. Hoewel de parasol er vrij omvangrijk uitziet, is er nauwelijks kracht nodig om hem op te zetten en te openen. Zelfs bij intensief gebruik is hij gemakkelijk in de gewenste posities te brengen. Eenvoudige bediening wordt verzekerd door het slingersysteem op de mast. Hiermee klap je de parasol open en verstel je de hoogte en hellingshoek. Het scherm wordt gedraaid door middel van een voetpedaal.

Om een ​​goede stabiliteit te garanderen, hebben de Samos stoplichtparasols een platenstandaard waarin voetplaten van 50 x 50 cm kunnen worden geplaatst. Zo blijft hij ook bij harde wind goed op zijn plaats. De leveringsomvang omvat ook een hoes die de parasol in de winter tegen weer en wind beschermt.