Qatar

Top Bezienswaardiheden Qatar

De woestijnstaat Qatar is het hele jaar door een waardevolle reisbestemming vanwege de stabiele weersomstandigheden. We hebben tijdens onze wereldreis een tussenstop gemaakt in Qatar, in 3 dagen de mooiste bezienswaardigheden van Qatar bekeken en wat Qatar te bieden heeft aan spannende activiteiten in de natuur. Hoewel het landschap in het binnenland voornamelijk uit woestijn bestaat, kunt u zich als vakantieganger in het land van 1001 nachten ook verheugen op onbeperkt zwemplezier aan de lange kust van de Perzische Golf.

Indrukwekkende wolkenkrabbers en ultramoderne, islamitische architectuur kenmerken het beeld van de kleine staat op het Arabisch Schiereiland. Hieronder zullen we u kennis laten maken met de 14 beste dingen om te doen in Qatar in onze driedaagse gids en u veel handige reistips voor Qatar geven. Ga met ons mee op reis naar een fascinerend land. Op de website van Visit Qatar vind je nog meer inspiratie.

Museum voor Islamitische kunst

We beginnen onze rondreis in Doha, de hoofdstad van Qatar. Mis in geen geval een bezoek aan het gratis Museum voor Islamitische Kunst – een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Qatar. Het gebouw, ontworpen door de Chinese sterarchitect I.M. Pei, werd in 2008 geopend. Binnen, op een goede 260.000 vierkante meter, is er een verzameling van veel van de belangrijkste kunstwerken op het Arabische schiereiland. De emirs van Qatar presenteren hier een groot deel van hun belangrijke collectie. Het gaat niet alleen om schilderijen, maar vooral om textiel, keramiek, boeken, wapens, historische gebruiksvoorwerpen en documenten van verstrekkend historisch belang. Ze werden samengebracht uit de hele middeleeuwse Arabische wereld – van Zuid-Europa tot Centraal-Azië. Het museum is spectaculair gesitueerd op een kunstmatig eiland in het havengebied van de hoofdstad.

Het is bereikbaar vanuit de oude stad via een prachtige promenade omzoomd met palmbomen. De afstand is ongeveer een kilometer en kan gemakkelijk te voet worden afgelegd – vooral omdat de wandeling naar het museum op zich al een geweldige ervaring is. ’s Avonds is het gebouw prachtig verlicht, dus je kunt het het beste zowel bij daglicht als in het donker bekijken. Het museum biedt overigens het mooiste uitzicht op de skyline van Doha.

Souq Waqif

Ook in de hoofdstad Doha is de Souq Waqif. Dit is de meest bekende markt in Qatar. Aan de zuidkant van de strandpromenade kunt u genieten van de drukte en sfeer van een typisch Arabische markt met een shisha of een kopje koffie. Slenterend langs de kraampjes in de straten, komt de flair van de traditionele handel volledig tot zijn recht. Lokale specialiteiten en oosterse goederen worden overal in kleine winkeltjes verkocht – van specerijen en parfum tot sieraden, kleding en handwerk. Er is waarschijnlijk geen andere plek waar je ook een paar geweldige souvenirs kunt bemachtigen. Bovendien krijg je inzicht in de cultuur en het dagelijkse leven van de mensen in Qatar. De markt ontvouwt zijn volle magie in de avonduren tussen 19.00 en 23.00 uur.

Aan de zee

Als je daar zin in hebt, kun je tijdens een wandeling van zo’n zeven kilometer de hele baai van Doha verkennen. Dat kan via de Corniche, een boulevard aan het water die een adembenemend uitzicht over Doha biedt. De promenade is een van de hoogtepunten van Qatar en wordt ook door de inwoners van de metropool gewaardeerd als een lokaal recreatiegebied. Er zijn bars, cafés, eetgelegenheden en sportfaciliteiten. Herinneringen aan een levendig zeevarend verleden worden gewekt bij het zien van de houten dhows in het water voor de baai. Maar je hebt ook altijd oog voor de moderniteit tijdens je wandeling over de Corniche: gigantische hoogbouw en een bruisend zakendistrict. reclame

De Parel

Het kunstmatige eiland “The Pearl Qatar” ligt in het westelijke deel van de baai van Doha. Het is een ontmoetingsplaats voor de rich and famous. In het westelijke deel ligt de levendige haven waar tal van luxe jachten voor anker liggen. Daarachter zijn de afgelopen jaren enkele elegante hotels, villa’s en winkelfaciliteiten gebouwd. Dus als je zin hebt om op shoppingtrip te gaan – hier vind je alle merkboetieks. Talloze restaurants hebben zich langs het water gevestigd, verleidend met exquise culinaire hoogstandjes. Dit maakt het kunsteiland, ook wel de Arabische Rivièra genoemd, een van de absolute hoogtepunten van Qatar.

De baai

Een tocht op een traditionele vissersboot op de Perzische Golf wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Nadat je de dhows van ver vanaf de waterkant van Corniche hebt gezien, kun je nu betaalbaar van perspectief wisselen en de hoofdstad van Qatar vanaf het water bekijken.

Afhankelijk van het arrangement is er ook de mogelijkheid om te zwemmen, vissen, muziek te luisteren en te barbecueën. Een rondvaart door de hele baai behoort ook tot de mogelijkheden.

Woestijnsafari

Na zoveel water is het tijd voor een contrast – of liever: voor een zo groot mogelijk contrast. Onze beste reistip voor Qatar: ga op woestijnsafari. Op een woestijnsafari leer je Qatar vanuit een heel ander perspectief kennen. Of u nu een reis van een halve dag plant of zelfs een overnachting in een woestijnkamp overweegt – er is veel mogelijk. Onder begeleiding van een ervaren gids ga je in een jeep voor elk terrein de schijnbaar eindeloze zandwoestijn in. Het is echter niet zo vijandig voor het leven als het lijkt: met een beetje geluk ontmoet je varanen, egels of muizen. Natuurlijk zijn er ook kamelen. Als afsluiting worden vaak barbecues of uitstapjes naar een zwembaai aangeboden.